Author Topic: Guide: How to run DixBot on PtokaX 0.5 and higher  (Read 23359 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline PPK

  • Administrator
  • Emperor
  • *****
  • Posts: 1 480
  • Karma: +209/-22
  • PtokaX developer
Guide: How to run DixBot on PtokaX 0.5 and higher
« on: 29 March, 2014, 15:59:58 »
Requirements:
Setup:
  • Unpack content of PtokaX archive to some directory. Copy settings etc.
  • Unpack content of DixBot scripts dir to PtokaX_dir\scripts and delete libs dir.
  • Unpack content of LuaFileSystem archive to PtokaX_dir\libs. Rename lfs.dll to pxlfs.dll.
  • Unpack content of LuaSocket archive to PtokaX_dir\libs

Now you can start PtokaX and DixBot. When everything was done correctly then it should result in:
Quote
*** DiXBoT v2.1 Build 3072 for PtokaX 0.5.0.3 on Windows has been Loaded in 3.447 Second(s)
« Last Edit: 19 March, 2015, 15:21:08 by PPK »
"Most of you are familiar with the virtues of a programmer. There are three, of course: laziness, impatience, and hubris." - Larry Wall

PtokaX forum

Guide: How to run DixBot on PtokaX 0.5 and higher
« on: 29 March, 2014, 15:59:58 »

Offline Maximum_Risk

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-1
Re: Guide: How to run DixBot on PtokaX 0.5 and higher
« Reply #1 on: 16 December, 2014, 21:20:22 »
Here is a video tutorial and it is working fine on windows 7, 8, 8.1, 10 [both 32bit and 64bit systems] without any error. If you have problem related to "ip-to-country.csv" after following the video then just download a ready-made one (for download link follow the video). Thanks to PPK for instructions

-------------------------------------------
(https://youtu.be/j1ZmT6AFPJA)
« Last Edit: 12 December, 2015, 09:00:10 by Maximum_Risk »

Offline snd1988

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
Re: Guide: How to run DixBot on PtokaX 0.5 and higher
« Reply #2 on: 31 December, 2014, 09:22:56 »
tried both methods but getting same error. Please Help!!!

scripts\DiXBoT.lua: version mismatch in precompiled chunk

Offline Maximum_Risk

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-1
Re: Guide: How to run DixBot on PtokaX 0.5 and higher
« Reply #3 on: 31 December, 2014, 11:28:24 »
After viewing that video also not working. I think you are trying some different one.

Offline the-master

  • Triple Ace
  • **
  • Posts: 227
  • Karma: +10/-15
Re: Guide: How to run DixBot on PtokaX 0.5 and higher
« Reply #4 on: 31 December, 2014, 12:46:45 »
Use 32 bit version like the post above
[12:49:37] <PtokaX> This hub is running PtokaX DC Hub 0.5.0.2 (UpTime: 0 days, 0 hours, 1 minutes / Users: 0)
[12:49:37] <PtokaX> Welcome to PtokaX
[12:49:37] *** Welcome to <Enter hub name here> powered by DiXBoT v2.1 Build 3080 (07.25.11)
« Last Edit: 31 December, 2014, 12:51:07 by the-master »
keep on sharing :)
dchub://kickincountryhub.no-ip.org

Offline snd1988

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
Re: Guide: How to run DixBot on PtokaX 0.5 and higher
« Reply #5 on: 31 December, 2014, 13:47:14 »
lol fanally successful after 8 attempts zzzZZZZ

can u giv me link to download Dixbot 3080 untouched

Offline Maximum_Risk

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-1
« Last Edit: 31 December, 2014, 14:25:30 by Maximum_Risk »

Offline the-master

  • Triple Ace
  • **
  • Posts: 227
  • Karma: +10/-15
Re: Guide: How to run DixBot on PtokaX 0.5 and higher
« Reply #7 on: 31 December, 2014, 15:22:30 »
join my hub and search for it, it's in my share on 3 clients
keep on sharing :)
dchub://kickincountryhub.no-ip.org

Offline Bostyan87

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 16
  • Karma: +0/-5
Re: Guide: How to run DixBot on PtokaX 0.5 and higher
« Reply #8 on: 08 March, 2015, 03:59:19 »
Could anyone edit and upload with latest version of PtokaX  :)

I like DiXBoT best All in one  :bow:


I will ask here... anyone know very simple Chat History On Entry script ? Because DiXBot show History to fast and show above Motd  :( So I need very simple Chat history script with 10 lines on join...

Offline the-master

  • Triple Ace
  • **
  • Posts: 227
  • Karma: +10/-15
Re: Guide: How to run DixBot on PtokaX 0.5 and higher
« Reply #9 on: 08 March, 2015, 09:03:15 »
Edit or uploading it won't be possible, script is to huge to post here.
For chat history, try this http://forum.ptokax.org/index.php?topic=8668.msg79225#msg79225
keep on sharing :)
dchub://kickincountryhub.no-ip.org

Offline Bostyan87

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 16
  • Karma: +0/-5
Re: Guide: How to run DixBot on PtokaX 0.5 and higher
« Reply #10 on: 08 March, 2015, 18:04:03 »
Of course, it is possible :) Just use any page you like (Upload Files) and upload file on page and copy link here  ;)


About that script for deleting "Anti-Advertisement triggers" I just delete all names and save it? Because I need only Chat History for up to 5 lines. For all others I using DiXBot....


It works Thanks  :bow: :bow:

[18:34:28] <PtokaX> This hub is running PtokaX DC Hub 0.5.0.3 (UpTime: 0 days, 0 hours, 1 minutes / Users: 0)
[18:34:29] <PtokaX> Welcome to PtokaX
[18:34:29] *** *** Welcome to <Enter hub name here> powered by DiXBoT v2.1 Build 3030 (03.30.11)
« Last Edit: 08 March, 2015, 18:35:24 by Bostyan87 »

Offline the-master

  • Triple Ace
  • **
  • Posts: 227
  • Karma: +10/-15
Re: Guide: How to run DixBot on PtokaX 0.5 and higher
« Reply #11 on: 08 March, 2015, 18:56:02 »
Thats old Dix :D read pm in your hub ;-)
keep on sharing :)
dchub://kickincountryhub.no-ip.org

Offline Bostyan87

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 16
  • Karma: +0/-5
Re: Guide: How to run DixBot on PtokaX 0.5 and higher
« Reply #12 on: 08 March, 2015, 18:57:20 »
I cant download it "Connection timeout" Uploading on web will be alot faster and easy  ;) Now it works I was testing something and port wasn`t open  :) Now I only need to wait free slot...


And what was change in last version?
« Last Edit: 08 March, 2015, 19:16:07 by Bostyan87 »

Offline the-master

  • Triple Ace
  • **
  • Posts: 227
  • Karma: +10/-15
Re: Guide: How to run DixBot on PtokaX 0.5 and higher
« Reply #13 on: 08 March, 2015, 22:54:22 »
For setting up Dixbot.. try Dixbotmanager ;-) dxbmgr_0.1.0.15
keep on sharing :)
dchub://kickincountryhub.no-ip.org

Offline Bostyan87

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 16
  • Karma: +0/-5
Re: Guide: How to run DixBot on PtokaX 0.5 and higher
« Reply #14 on: 13 March, 2015, 05:40:09 »
I have only one problem with latest version. First I was only tested for 20 sec  :) Now I was trying to set up settings (Name, Port etc. etc.) and after 30+ sec it was window error  :(

Is problem on my computer/settings or? Can anyone try this on his computer?

PtokaX 0.5.0.3 with Lua 5.1.5 Win32 GUI

PtokaX version: 0.5.0.3 [build 482]
Exception Code: c0000005
Windows version: 6.3 SP: 0
Date and time: 13.03.2015 05:24:22

Exception location:
0x00000000: ?

Call stack:
0x00000000: ?
pxluasocket|0x688DF1B3: ?
c:\dc\ptokax\ptokax-devel\lua\src\lvm.c(591): luaV_execute
c:\dc\ptokax\ptokax-devel\lua\src\ldo.c(380): luaD_call
c:\dc\ptokax\ptokax-devel\lua\src\lapi.c(818): f_call
c:\dc\ptokax\ptokax-devel\lua\src\ldo.c(119): luaD_rawrunprotected
c:\dc\ptokax\ptokax-devel\lua\src\ldo.c(464): luaD_pcall
c:\dc\ptokax\ptokax-devel\lua\src\lapi.c(839): lua_pcall
c:\dc\ptokax\ptokax-devel\core\luascript.cpp(1202): ScriptOnTimer
c:\dc\ptokax\ptokax-devel\gui.win\ptokax.cpp(195): WinMain
f:\dd\vctools\crt\crtw32\startup\crt0.c(251): __tmainCRTStartup
KERNEL32|0x753D7C04: BaseThreadInitThunk
ntdll|0x7783B5AF: RtlInitializeExceptionChain
ntdll|0x7783B57A: RtlInitializeExceptionChain

Script Message:
No syntax errors in script file DiXBoT.lua


I use:
LuaFileSystem 1.6.3 Win32
LuaSocket 3.0-rc1 Win32

Tested:
LuaFileSystem 1.5.0 Win32
LuaSocket 2.0.2 Win32


Script only DiXBot and I deleted all other scripts from folder!

File Name / Location:
C:\PtokaX



Error show only when using LuaFileSystem and LuaSocket or when DiXBot works without errors.


Required files for using DiXBot without errors... For now I was testing only for 4x  30 sec but Script/Commands works without any problems or errors!

Folders:
scripts ; socket

Files:
mime.lua ; pxlfs.dll ; PXLuaSocket.dll ; PXMime.dll ; socket.lua


Sure I was testing with all files and only with this but error still shows!



Yes I`m using DiXBot Manager realy very good manager  :bow:
« Last Edit: 13 March, 2015, 06:32:59 by Bostyan87 »

Offline the-master

  • Triple Ace
  • **
  • Posts: 227
  • Karma: +10/-15
Re: Guide: How to run DixBot on PtokaX 0.5 and higher
« Reply #15 on: 13 March, 2015, 09:16:26 »
I'm not sure what goes wrong but I got this..
[09:04:41] <PtokaX> Deze hub draait PtokaX DC Hub 0.5.0.2 (UpTime: 0 dagen, 0 uren, 6 minuten / Gebruikers: 0)
[09:04:41] *** *** Welcome to OerHollands - Testhub powered by DiXBoT v2.1 Build 3080 (07.25.11)
[09:04:42] *** *** .:: Dixbot rightclick ::. is enabled. RightClick on Hubtab or a User to access the Rightclick Commands.
[09:05:09] <DiXBoT Downloader> Nothing to do! http://www.dixbot.com/dixbot/dl//ip-to-country.csv.zip filesize is zero.

weird thing happens on latest Pto..

[09:11:30] <PtokaX> Deze hub draait PtokaX DC Hub 0.5.0.3 (UpTime: 0 dagen, 0 uren, 0 minuten / Gebruikers: 0)
[09:11:30] *** *** Welcome to OerHollands - Testhub powered by DiXBoT v2.1 Build 3080 (07.25.11)
[09:11:30] *** *** .:: Dixbot rightclick ::. is enabled. RightClick on Hubtab or a User to access the Rightclick Commands.
[09:11:50] <DiXBoT Downloader> Downloaded ip-to-country.csv.zip 17.42 Kb in 1.20 seconds.
[09:11:50] <DiXBoT Downloader> Unzipped ip-to-country.csv.zip to E:/0.5.0.3-Lua5.1.5/cfg/
[09:11:50] <DiXBoT Downloader> Hub will be restarted to finalize updates.
 somethings wrong.. but what?  :(

All files sorted properly, same clean DixBot..
« Last Edit: 13 March, 2015, 09:18:32 by the-master »
keep on sharing :)
dchub://kickincountryhub.no-ip.org

Offline Bostyan87

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 16
  • Karma: +0/-5
Re: Guide: How to run DixBot on PtokaX 0.5 and higher
« Reply #16 on: 13 March, 2015, 22:26:17 »
This is normal when DiXBot is clean...

But in this version doesn`t work and hub is restarted every few seconds  :( This version is even worst than 3030  :)



Offline the-master

  • Triple Ace
  • **
  • Posts: 227
  • Karma: +10/-15
Re: Guide: How to run DixBot on PtokaX 0.5 and higher
« Reply #17 on: 14 March, 2015, 06:59:13 »
Both hubs are running on same Dix.. something changed with hub version.
keep on sharing :)
dchub://kickincountryhub.no-ip.org

Offline PPK

  • Administrator
  • Emperor
  • *****
  • Posts: 1 480
  • Karma: +209/-22
  • PtokaX developer
"Most of you are familiar with the virtues of a programmer. There are three, of course: laziness, impatience, and hubris." - Larry Wall

Offline Tu Kai

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
Re: Guide: How to run DixBot on PtokaX 0.5 and higher
« Reply #19 on: 25 March, 2015, 12:32:00 »
I'm not sure what goes wrong but I got this..
[09:04:41] <PtokaX> Deze hub draait PtokaX DC Hub 0.5.0.2 (UpTime: 0 dagen, 0 uren, 6 minuten / Gebruikers: 0)
[09:04:41] *** *** Welcome to OerHollands - Testhub powered by DiXBoT v2.1 Build 3080 (07.25.11)
[09:04:42] *** *** .:: Dixbot rightclick ::. is enabled. RightClick on Hubtab or a User to access the Rightclick Commands.
[09:05:09] <DiXBoT Downloader> Nothing to do! *******************/dixbot/dl//ip-to-country.csv.zip filesize is zero.



Hmmmmm I can't post links so search this forum for  'filesize is zero'  for the updated lua script without the dixbot addy.

Cheers to whoever did all this work - Most of Dix is working now and so far, I think it's top dog  :yes:
Everything works fine until you get that message spamming your hub lol

(I'm just adding this for anyone else coming here and reading this thread to save them hunting for the solution :angel: )

Offline snd1988

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
Re: Guide: How to run DixBot on PtokaX 0.5 and higher
« Reply #20 on: 25 March, 2015, 13:06:05 »
whenever i use dixbot with ptokax0.5.0.2lua5.2.3 or higher it give an error "scripts\DiXBoT.lua: version mismatch in precompiled chunk error" any reason???
with ptokax0.5.0.2lua5.1.5 working fine.

Offline Tu Kai

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
Re: Guide: How to run DixBot on PtokaX 0.5 and higher
« Reply #21 on: 25 March, 2015, 13:11:57 »
I had the same problem using 5.0.3 so I went back to 0.5.0.2-Lua5.1.5 and DixBoT V2.1 Build 3080 and the new lua script from the other post and it's all working so far (only been doing this since yesterday).

Trivia isn't working but I'm looking into that now.

I presume something has changed in the hubware since 5.0.2 which is why Dix doesn't work on 5.0.3 but I'm just a simple user and probably out of my depth here  :blink:

Offline PPK

  • Administrator
  • Emperor
  • *****
  • Posts: 1 480
  • Karma: +209/-22
  • PtokaX developer
Re: Guide: How to run DixBot on PtokaX 0.5 and higher
« Reply #22 on: 25 March, 2015, 13:39:54 »
Lua 5.1.x is requirement to run DixShitBot.. it is written in first post. It is really too hard to read ?
"Most of you are familiar with the virtues of a programmer. There are three, of course: laziness, impatience, and hubris." - Larry Wall

Offline Bostyan87

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 16
  • Karma: +0/-5
Re: Guide: How to run DixBot on PtokaX 0.5 and higher
« Reply #23 on: 10 December, 2015, 00:49:32 »
I know DixBot is old but I am not script editor and here I have everything I need...

I have only this problem anyone know if is possible fix this?

<DiXBoT Downloader> Downloaded ip-to-country.csv.zip 23.04 KB in 1.89 seconds.
<DiXBoT Downloader> Unzipped ip-to-country.csv.zip to C:/Program Files (x86)/0.5.2.1-Lua51/cfg/
<DiXBoT Downloader> Hub will be restarted to finalize updates.


No syntax errors in script file DiXBoT.lua

<PtokaX> This hub is running PtokaX DC Hub 0.5.2.1 (UpTime: 0 days, 0 hours, 0 minutes / Users: 0)
* * powered by DiXBoT v2.1 Build 3030 (03.30.11)


I try really anything  :(

including original version does not work same message. If this works DiXBoT will work on latest version without any problems  :(
« Last Edit: 10 December, 2015, 01:29:52 by Bostyan87 »

Offline Maximum_Risk

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-1
Re: Guide: How to run DixBot on PtokaX 0.5 and higher
« Reply #24 on: 10 December, 2015, 06:24:55 »
Manually Download the latest "IpToCountry.csv" file by just googling and paste it to "MyHub\cfg\" dir

(software77.net/geo-ip/)
Find the Download link

Please! Do not ask questions again and again for the same
It is Working... Working... Working...
« Last Edit: 12 December, 2015, 09:02:09 by Maximum_Risk »

PtokaX forum

Re: Guide: How to run DixBot on PtokaX 0.5 and higher
« Reply #24 on: 10 December, 2015, 06:24:55 »