Author Topic: Post Bugs in 0.3.3.0 build 16.05 here!  (Read 6321 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Skrollster

  • Lord
  • ***
  • Posts: 293
  • Karma: +3/-0
Post Bugs in 0.3.3.0 build 16.05 here!
« on: 10 March, 2005, 12:48:23 »
So far i havn't found any

PtokaX forum

Post Bugs in 0.3.3.0 build 16.05 here!
« on: 10 March, 2005, 12:48:23 »

Offline PPK

  • Administrator
  • Emperor
  • *****
  • Posts: 1 480
  • Karma: +209/-22
  • PtokaX developer
(No subject)
« Reply #1 on: 10 March, 2005, 18:41:26 »
I have few fixed and more to fix  :(
Bugs/problems in 16.05 fixed now for next version
Quote
Fixed: All Gets in Lua returning on/off state now return 1 if on and nil if off (thx bastya_elvtars for report).
Fixed: Pm max lines settings is now really disabled if is set to 0 (thx the_pest for report).
Fixed: Bad chars ( $|<>:?*"/\) in botnames no more allowed (thx Josh_J for report).
Fixed: Most GUI fixes, all text boxses now have checking to disallow bad chars from texts. Text boxses for numbers now accept only numbers.
Fixed: All bots registered by script removed on script stop.
Fixed: No more allowed to change hub/opchat bot nick to nick used by online user. No more allowed to create bot with nick used by online user.
Fixed: Deleting of numeric values in gui, no more crashes if box is empty and lua want number (thx The_Fox for report).
Fixed: Some problems with some things and restrictions working only for 4 top profiles.
Changed: Lua init is now after hub start and not on PtokaX startup, fixes some startup crashes.
"Most of you are familiar with the virtues of a programmer. There are three, of course: laziness, impatience, and hubris." - Larry Wall

Offline NemeziS

  • Double Ace
  • *
  • Posts: 147
  • Karma: +0/-0
(No subject)
« Reply #2 on: 10 March, 2005, 22:30:42 »
It will be wonderful if there be language file support in next version of PX. Can it be realized?
Thanx a lot.

Best regards,
NemeziS
--LUA forever! =)

Offline bastya_elvtars

  • Forum God
  • ****
  • Posts: 3 744
  • Karma: +173/-7
  • The rock n' roll doctor
    • The FreshStuff3 Site
(No subject)
« Reply #3 on: 10 March, 2005, 22:38:15 »
I have a question. Can there be redirect addresses even if there is no redirect enabled, so the APi can return them to the LUA script? As I want to use PtokaX redirect addresses to redirect to using my script, this puts some smaller load on users configuring it.

And yes, I know this is not BUG, just curious.
Everything could have been anything else and it would have just as much meaning.

Herodes

  • Guest
(No subject)
« Reply #4 on: 10 March, 2005, 22:55:47 »
I imagine that it is bad to do this int THIS thread but I wanna request some API tweaks ...

:: ChatArrival(user, msg)
could/should behave like
user - normal no change...
msg - just the user's msg at the time so that we can get what comes after the bracketed username effortless ( sparing us the string.find ... )  


:: ToArrival(user, to, msg)
user - normal no change...
to - the  "To:%s(%S+)"
msg - the actual msg after the <> bracketed username...

Those two should enable scripts to be put together easier even for learners ...

pls comment - critisize ...

PS: Sorry for lil-hijacking ...
« Last Edit: 10 March, 2005, 23:00:06 by Herodes »

Offline PPK

  • Administrator
  • Emperor
  • *****
  • Posts: 1 480
  • Karma: +209/-22
  • PtokaX developer
(No subject)
« Reply #5 on: 11 March, 2005, 08:11:57 »
Quote
Originally posted by bastya_elvtars
Can there be redirect addresses even if there is no redirect enabled, so the APi can return them to the LUA script?
I check luainterface and is not checked if is redirect enabled, simply if lua request redir address is returned redir address :)) -> Working and not need any changes.
"Most of you are familiar with the virtues of a programmer. There are three, of course: laziness, impatience, and hubris." - Larry Wall

Offline bolamix

  • Triple Ace
  • **
  • Posts: 169
  • Karma: +4/-0
(No subject)
« Reply #6 on: 12 March, 2005, 14:23:50 »
Hi,
It seems the new 16.05 is not accepting connections from BlackDC clients. One of my users alerted me to this, and I confirmed it. Here's the log from the Users/Chat window with CMDs checked:
Code: [Select]
[14:15] (192.168.1.35) > $Key T??? A ????0???QS??AR6Vv??"/%DCN096%/??/%DCN096%/?????#?P|
[14:15] (192.168.1.35) > $Supports UserCommand NoHello NoGetINFO UserIP2 BotList ClientID SecuredExecutor|
[14:15] x User removed: (Socket 828)
Can't figure out if this is Ptokax's or BlackDC's fault... Any idea?

Edit: already answered in http://board.univ-angers.fr/thread.php?threadid=3875&boardid=9&styleid=1 ... sorry ^^
« Last Edit: 12 March, 2005, 14:35:38 by bolamix »
Sharing is of the essence!

Live music >> Aiwadirock! live music hub
PtokaX knowledge >> The PtokaX Wiki

chettedeboeuf

  • Guest
(No subject)
« Reply #7 on: 12 March, 2005, 14:32:21 »
Je suis francais et j'ai le meme probl?me pour les connections des clients BlackDC

I'm french and have the same problem for the Black's connections

I would like to have a trick

Offline bolamix

  • Triple Ace
  • **
  • Posts: 169
  • Karma: +4/-0
(No subject)
« Reply #8 on: 12 March, 2005, 14:41:08 »
Hi chettedeboeuf, sorry, the only trick I know is to use another client... or ask the BlackDC developer to respect the DC protocol.

Salut, y a pas de truc, il faut utiliser un autre client... ou demander au d?veloppeur de BlackDC de respecter le protocole DC.
Sharing is of the essence!

Live music >> Aiwadirock! live music hub
PtokaX knowledge >> The PtokaX Wiki

chettedeboeuf

  • Guest
(No subject)
« Reply #9 on: 13 March, 2005, 01:23:05 »
Merci, je vais utiliser oDC en attendant mieux

Thank you, I will use oDC

Offline Pothead

  • Lord
  • ***
  • Posts: 455
  • Karma: +25/-4
(No subject)
« Reply #10 on: 13 March, 2005, 01:31:29 »
Try fulDC. It's very similar to oDC but is more up-to-date. :)

Offline jiten

  • Scripter
  • Forum Legend
  • ******
  • Posts: 1 577
  • Karma: +71/-5
(No subject)
« Reply #11 on: 13 March, 2005, 12:00:14 »
In the Deflood tab, whenever I change a value in Same main chat with multiline messages and Same multiline private messages (e.g Disconnect 2 with 5 lines) and restart PtokaX, i find there the old values (Disconnect 2 with 2 lines). So, the new values aren't saved. Could u check that?
Best regads,

jiten

Offline PPK

  • Administrator
  • Emperor
  • *****
  • Posts: 1 480
  • Karma: +209/-22
  • PtokaX developer
(No subject)
« Reply #12 on: 13 March, 2005, 13:03:33 »
Quote
Originally posted by jiten
So, the new values aren't saved. Could u check that?
Quote
Changelog...
Fixed: Saving of same multiline deflood settings (thx Mickey for report).
"Most of you are familiar with the virtues of a programmer. There are three, of course: laziness, impatience, and hubris." - Larry Wall

Offline Motivations

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 11
  • Karma: +0/-0
Loading Ptokax 16.0x Memory Usage
« Reply #13 on: 13 March, 2005, 21:38:53 »
PPK,

The image below shows you the large amount of CPU usage when loading Ptokax 16.06 having a 200KB permban.dat file, a 90KB userlist.dat file.... and having Robocop 10.01a

running windows 2003 512MB, P4 1.8
(and only running czdc++ and a virus scanner beside it...)

Is it my machine??  
Or might it be correct that it takes more than 10 minutes to load Ptokax at this moment, using 100% CPU during those minutes...

If you need more info let me know..

« Last Edit: 13 March, 2005, 21:39:43 by Motivations »

Offline Khezex

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
(No subject)
« Reply #14 on: 13 March, 2005, 22:34:30 »
Umm servus people... i dunno if this is a bug (prolly not but what the hell)... if i give in the GUI a name to the hub.. and a descripion... when i fav it within dc++ ... umm i get the descripion same as name.... get it with older versions also ...

anybody have a clue?

Khez

Offline [_XStaTiC_]

  • Fulll Member
  • ****
  • Posts: 51
  • Karma: +0/-0
(No subject)
« Reply #15 on: 13 March, 2005, 23:19:30 »
Ptokax 16.06 is runnig whitout any problems

Thanks PPK

Loading Ptokax 16.0x Memory Usage

I think you have to wait for the next RoboCop, some commands are changed.

Offline PPK

  • Administrator
  • Emperor
  • *****
  • Posts: 1 480
  • Karma: +209/-22
  • PtokaX developer
(No subject)
« Reply #16 on: 13 March, 2005, 23:26:56 »
Quote
Originally posted by Motivations
The image below shows you the large amount of CPU usage when loading Ptokax 16.06 having a 200KB permban.dat file, a 90KB userlist.dat file.... and having Robocop 10.01a
userlist.dat is not PtokaX file.
Permban is slow, that is known problem but 10 minutes  ?(
Please try it without robocop, to check if is really PtokaX problem :rolleyes:
"Most of you are familiar with the virtues of a programmer. There are three, of course: laziness, impatience, and hubris." - Larry Wall

Offline Optimus

  • Emperor
  • **
  • Posts: 1 474
  • Karma: +13/-1
(No subject)
« Reply #17 on: 13 March, 2005, 23:44:05 »
me have the same prob with permban.dat file if it gets to big it takes alooooong time before Ptokax gets loaded.

ugh ugh ppk, i don't say this to make you look bad and make my robo look beter. hehehehe

i can send ya a file to try for ya self but we allready talked about it and you sayd your self banlist no good

- Optimus

Offline Motivations

  • Junior Member
  • **
  • Posts: 11
  • Karma: +0/-0
(No subject)
« Reply #18 on: 13 March, 2005, 23:46:14 »
PPK,

did another test for you without Robocop 10.01a,

started up ptokax.exe at 11:35 pm, and the ptokax screen finally showed up at 11:43 pm, so this time 8 minutes...

and sorry I did mean: RegisteredUsers.dat = 90KB

The hub started fine after the removal of robocop...
It is only the loading of Ptokax itself, before you are able to press the start the hub button that takes minutes...

with 15.25 debug build,

the loading of the dat files is finished as soon as the tray-icon appears...

maybe this helps you out in finding the loading bug....

;-)
« Last Edit: 14 March, 2005, 06:54:40 by Motivations »

Offline PPK

  • Administrator
  • Emperor
  • *****
  • Posts: 1 480
  • Karma: +209/-22
  • PtokaX developer
(No subject)
« Reply #19 on: 14 March, 2005, 10:00:13 »
Quote
Originally posted by Motivations
with 15.25 debug build,

the loading of the dat files is finished as soon as the tray-icon appears...
It is not bug, this only show how is banlist slow. On loading is any new banlist item checked if not already exist, that is why is now too slow :( I remove this check.
"Most of you are familiar with the virtues of a programmer. There are three, of course: laziness, impatience, and hubris." - Larry Wall

Offline Khezex

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
(No subject)
« Reply #20 on: 14 March, 2005, 21:17:36 »
umm tried connecting to the hub... with some friends... and we started reconnecting to the hub... pressing ctr + R countless times (i needed a test for a script i was doing + the test itself fot stability works well i guess :P )....
I got " [20:46] x User removed: (Socket 1330530121) " for 2 of my friends friedns..... and then ... everybody who tried the CTRL + R thing got that ... got the same error...

Umm what's the problem? is it a bug or smth ?

Offline PPK

  • Administrator
  • Emperor
  • *****
  • Posts: 1 480
  • Karma: +209/-22
  • PtokaX developer
(No subject)
« Reply #21 on: 14 March, 2005, 22:14:51 »
Quote
Originally posted by Khezex
and we started reconnecting to the hub... pressing ctr + R countless times (i needed a test for a script i was doing + the test itself fot stability works well i guess :P )
It looks like connection deflood kill you :D
If connection flood is detected, PtokaX not accept more connections from same ip for 1 minute... any connection try delay this "silent" ban :]
"Most of you are familiar with the virtues of a programmer. There are three, of course: laziness, impatience, and hubris." - Larry Wall

Offline Khezex

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: +0/-0
(No subject)
« Reply #22 on: 15 March, 2005, 10:57:58 »
Hmz... interesting... although i was hopeing setting the flood thingie with a higher count/60 secs.... could work past the deflood setting... alas... nevermind

Offline Requiem

  • Forum Ace
  • *****
  • Posts: 95
  • Karma: +0/-0
A bit late sorry :(
« Reply #23 on: 23 March, 2005, 11:48:08 »
Code: [Select]
---------------------------14.03.2005 23:14:43---------------------------
Exception 'EIdSocketError' in module PtokaX.exe at 0008EAA0
Socket Error # 10013
Access denied.

Call stack:
:0048FAA0 [PtokaX.exe]
:77E649D3 [kernel32.dll]
:0048FAA0 [PtokaX.exe]
:0051A024 [PtokaX.exe]
Recursive call (2 times):
:0048FAA0 [PtokaX.exe]
:0048F9ED [PtokaX.exe]
:00490A13 [PtokaX.exe]
:0048B08C [PtokaX.exe]
:004937A6 [PtokaX.exe]
:00425F26 [PtokaX.exe] ThubForm::WebStatsStart (frmHub.cpp, line 4221)
:0056740F [PtokaX.exe]
:00425F55 [PtokaX.exe] ThubForm::WebStatsClick (frmHub.cpp, line 4227)
:005677DA [PtokaX.exe]
:0052CE0D [PtokaX.exe]
:0052CE92 [PtokaX.exe]
:0052CDE8 [PtokaX.exe]
:0052CFE7 [PtokaX.exe]
:0056763F [PtokaX.exe]
:77D157BB [USER32.dll]
:77D0612F [USER32.dll]
:77D069A5 [USER32.dll]
:77D069E8 [USER32.dll]
:77D069B9 [USER32.dll]
:77D0695B [USER32.dll]
:77D069E8 [USER32.dll]
:77D069A5 [USER32.dll]
:77D351E6 [USER32.dll]
:77F4605A [ntdll.dll]
:77F427A7 [ntdll.dll]
:77E58D99 [kernel32.dll]
:77E58DB6 [kernel32.dll]
:0056A5E4 [PtokaX.exe]
:77D08F5B [USER32.dll]
:0052CA45 [PtokaX.exe]
:0056740F [PtokaX.exe]
:0056A71C [PtokaX.exe]
:0056AD78 [PtokaX.exe]
Recursive call (3 times):
:0056763F [PtokaX.exe]
:77D069E8 [USER32.dll]
:77D069B9 [USER32.dll]
:77D0695B [USER32.dll]
:77D069E8 [USER32.dll]
:77F47CF2 [ntdll.dll]
:77D351E6 [USER32.dll]
:77D069B9 [USER32.dll]
:77D08EDC [USER32.dll]
:0056A5E4 [PtokaX.exe]
:004F6131 [PtokaX.exe]
:0054A9A1 [PtokaX.exe]
:0056A25F [PtokaX.exe]
:0056A276 [PtokaX.exe]
:0056A5E4 [PtokaX.exe]
:0056A25F [PtokaX.exe]
:004FF4B6 [PtokaX.exe]
:77D0612F [USER32.dll]
:77D069A5 [USER32.dll]
:77D0695B [USER32.dll]
:77D080AB [USER32.dll]
:77D351E6 [USER32.dll]
:77D0881B [USER32.dll]
:77D0887D [USER32.dll]
:77D2E098 [USER32.dll]
:77D2E175 [USER32.dll]
:77D16419 [USER32.dll]
:77D15397 [USER32.dll]
:77D069A5 [USER32.dll]
:77D069E8 [USER32.dll]
:77D069B9 [USER32.dll]
:77D157BB [USER32.dll]
:77D0612F [USER32.dll]
:77D069A5 [USER32.dll]
:77D0695B [USER32.dll]
:77D351E6 [USER32.dll]
:77D08EDC [USER32.dll]
:77D09B7A [USER32.dll]
:0056A6C8 [PtokaX.exe]
:00567BDF [PtokaX.exe]
:00567B57 [PtokaX.exe]
:0056763F [PtokaX.exe]
:00518BA9 [PtokaX.exe]
:00518BD1 [PtokaX.exe]
:0059210D [PtokaX.exe]
:005188B0 [PtokaX.exe]
:77D07520 [USER32.dll]
:0056A516 [PtokaX.exe]
:004F6131 [PtokaX.exe]
:0054A9A1 [PtokaX.exe]
:0056A25F [PtokaX.exe]
:0056A276 [PtokaX.exe]
:004FF4B6 [PtokaX.exe]
:77D08ACC [USER32.dll]
:77D0F4DE [USER32.dll]
:0056A40C [PtokaX.exe]
:744FCCA0 [MSCTF.dll]
:0056A5E4 [PtokaX.exe]
:0052CA45 [PtokaX.exe]
:0056A25F [PtokaX.exe]
:0056A277 [PtokaX.exe]
:004FF4B6 [PtokaX.exe]
:77D0612F [USER32.dll]

Main Thread ID = 0000083C, Current Thread ID = 0000083C
Registers:
EAX = 0012F470  CS = 001B  EIP = 77E649D3  Flags = 00000202
EBX = 0048E7B0  SS = 0023  ESP = 0012F46C    EBP = 0012F4C0
ECX = 00000000  DS = 0023  ESI = 0012F4F4    FS  = 003B
EDX = 0048FAA0  ES = 0023  EDI = 0012F548    GS  = 0000
Code at CS:EIP
5E C9 C2 10 00 83 65 C0 00 EB EB 90 90 90 90 90
Stack:
0000271D 0EEDFADE 00000001 00000000 77E649D3
00000000 00000000 77D0612F 0051A005 00DF4F24
005DE90B 00000003 00000000 00000000 0218520C
77D0612F FFFFFFFF FFFFFFFF FFFFFFFF FFFFFFFF

Additional info:
iJoins: 169611, iParts: 168993, iLogged: 609
NicklistLen : 6875
OplistLen   : 131
MyInfosLen  : 28491
MyInfosTagLen  : 53128

---------------------------19.03.2005 13:42:41---------------------------
Exception 'EStackOverflow' in module WS2_32.dll at 0000060D
Stack overflow

Call stack:
:71C0160D [WS2_32.dll]
:71C03B8A [WS2_32.dll]
:100037E1 [nl_lsp.dll]
:1000443A [nl_lsp.dll]
:71C03BB5 [WS2_32.dll]
:100037E1 [nl_lsp.dll]
:1000443A [nl_lsp.dll]
:71C03BB5 [WS2_32.dll]
:100037E1 [nl_lsp.dll]
:1000443A [nl_lsp.dll]
:71C03BB5 [WS2_32.dll]
:100037E1 [nl_lsp.dll]
:1000443A [nl_lsp.dll]
:71C03BB5 [WS2_32.dll]
:100037E1 [nl_lsp.dll]
:1000443A [nl_lsp.dll]
:71C03BB5 [WS2_32.dll]
:100037E1 [nl_lsp.dll]
:1000443A [nl_lsp.dll]
:71C03BB5 [WS2_32.dll]
:100037E1 [nl_lsp.dll]
:1000443A [nl_lsp.dll]
:71C03BB5 [WS2_32.dll]
:100037E1 [nl_lsp.dll]
:1000443A [nl_lsp.dll]
:71C03BB5 [WS2_32.dll]
:100037E1 [nl_lsp.dll]
:1000443A [nl_lsp.dll]
:71C03BB5 [WS2_32.dll]
:100037E1 [nl_lsp.dll]
:1000443A [nl_lsp.dll]
:71C03BB5 [WS2_32.dll]
:100037E1 [nl_lsp.dll]
:1000443A [nl_lsp.dll]
:71C03BB5 [WS2_32.dll]
:100037E1 [nl_lsp.dll]
:1000443A [nl_lsp.dll]
:71C03BB5 [WS2_32.dll]
:100037E1 [nl_lsp.dll]
:1000443A [nl_lsp.dll]
:71C03BB5 [WS2_32.dll]
:100037E1 [nl_lsp.dll]
:1000443A [nl_lsp.dll]
:71C03BB5 [WS2_32.dll]
:100037E1 [nl_lsp.dll]
:1000443A [nl_lsp.dll]
:71C03BB5 [WS2_32.dll]
:100037E1 [nl_lsp.dll]
:1000443A [nl_lsp.dll]
:71C03BB5 [WS2_32.dll]
:100037E1 [nl_lsp.dll]
:1000443A [nl_lsp.dll]
:71C03BB5 [WS2_32.dll]
:100037E1 [nl_lsp.dll]
:1000443A [nl_lsp.dll]
:71C03BB5 [WS2_32.dll]
:100037E1 [nl_lsp.dll]
:1000443A [nl_lsp.dll]
:71C03BB5 [WS2_32.dll]
:100037E1 [nl_lsp.dll]
:1000443A [nl_lsp.dll]
:71C03BB5 [WS2_32.dll]
:100037E1 [nl_lsp.dll]
:1000443A [nl_lsp.dll]
:71C03BB5 [WS2_32.dll]
:100037E1 [nl_lsp.dll]
:1000443A [nl_lsp.dll]
:71C03BB5 [WS2_32.dll]
:100037E1 [nl_lsp.dll]
:1000443A [nl_lsp.dll]
:71C03BB5 [WS2_32.dll]
:100037E1 [nl_lsp.dll]
:1000443A [nl_lsp.dll]
:71C03BB5 [WS2_32.dll]
:100037E1 [nl_lsp.dll]
:1000443A [nl_lsp.dll]
:71C03BB5 [WS2_32.dll]
:100037E1 [nl_lsp.dll]
:1000443A [nl_lsp.dll]
:71C03BB5 [WS2_32.dll]
:100037E1 [nl_lsp.dll]
:1000443A [nl_lsp.dll]
:71C03BB5 [WS2_32.dll]
:100037E1 [nl_lsp.dll]
:1000443A [nl_lsp.dll]
:71C03BB5 [WS2_32.dll]
:100037E1 [nl_lsp.dll]
:1000443A [nl_lsp.dll]
:71C03BB5 [WS2_32.dll]
:100037E1 [nl_lsp.dll]
:1000443A [nl_lsp.dll]
:71C03BB5 [WS2_32.dll]
:100037E1 [nl_lsp.dll]
:1000443A [nl_lsp.dll]
:71C03BB5 [WS2_32.dll]
:100037E1 [nl_lsp.dll]
:1000443A [nl_lsp.dll]
:71C03BB5 [WS2_32.dll]
:100037E1 [nl_lsp.dll]
:1000443A [nl_lsp.dll]

Main Thread ID = 00000ECC, Current Thread ID = 00000ECC
Registers:
EAX = 00033008  CS = 001B  EIP = 71C0160D  Flags = 00010283
EBX = 016F8BD0  SS = 0023  ESP = 00033000    EBP = 00033010
ECX = 00000000  DS = 0023  ESI = 01E656E0    FS  = 003B
EDX = 00033054  ES = 0023  EDI = 00033060    GS  = 0000
Code at CS:EIP
FF 15 E4 51 C1 71 C9 C3 90 90 90 90 90 90 90 90
Stack:
00033008 0003300C 00000000 00000000 00033020
00000000 00000000 1000443A 0051A005 017A4858
005DE90B 00D12408 00000000 00000000 017D59A0
1000443A FFFFFFFF FFFFFFFF FFFFFFFF FFFFFFFF

Additional info:
iJoins: 212668, iParts: 212142, iLogged: 501
NicklistLen : 5670
OplistLen   : 172
MyInfosLen  : 23463
MyInfosTagLen  : 44218

« Last Edit: 23 March, 2005, 11:49:06 by Requiem »

PtokaX forum

A bit late sorry :(
« Reply #23 on: 23 March, 2005, 11:48:08 »